trouwringen uitzoeken

Hoe koop je een verlovingsring en waar moet je op letten?

Ben je ten huwelijk gevraagd en mag je je eigen ring uitzoeken? Of ga jij je vriendin ten huwelijk vragen en moet je de ring nog kopen? Een verlovingsring kopen is niet zomaar iets, een super moeilijke keuze en hoe weet je nou wat je moet kopen? Misschien heb je iets aan deze tips bij het kopen van een mooie steen!

Kies je budget!

Een heel belangrijk punt bij het kopen van de verlovingsring. Stel je budget van tevoren samen en houd je daaraan. Een ring kan namelijk oplopen tot in de miljoenen (oké dat is meer iets voor filmsterren) maar is ook al verkrijgbaar rond €100,-. Bepaal dus vooraf wat je eraan uit wilt geven zodat je je niet laat verleiden door duurdere exemplaren.

Wat bepaalt de prijs van de ring?

Dat zijn verschillende factoren. Men noemt deze factoren ook wel de 4C’s: Colour, Cut, Carat, Clarity. Ik zal ze even kort uitleggen:

Colour/kleur

Hoe zuiverder de steen hoe meer deze waard is. Diamanten kunnen geheel zuiver tot gelig van kleur zijn. De geheel zuivere zijn erg duur maar als je voor een steen gaat die iets geliger is, scheelt dat enorm in de prijs. De iets geligere kleur kun je niet zien maar is een stuk voordeliger dus kun jij toch een mooie steen aanschaffen tegen een redelijke prijs!

Naast de kleur van de diamant is de kleur van de ring ook bepalend. Zilver is bijvoorbeeld een stuk voordeliger dan witgoud. Wil je liever voor een andere ‘kleur’ kan je ook voor geel goud of rosé goud gaan. Iedere optie heeft zijn eigen karakter.

Cut/geslepen vorm

Het aller belangrijkste bij een verlovingsring is dat die glimt! Hoe erg de steen glimt is afhankelijk van hoe deze geslepen is. Alleen een echt symmetrisch geslepen steen zal prachtig glimmen. Een verkeerd geslepen diamant zal minder mooi glimmen doordat het licht niet goed zal weerkaatsen. Kom je met een steen aan die niet glimt zal dat een teleurstelling kunnen zijn! Misschien dus niet een puntje waarop je wilt besparen… Kies de vorm van de steen

Carat/karaat

Tja dit had je natuurlijk al voelen aankomen. Hoe groter de steen (als hij volledig zuiver is), hoe duurder het wordt! Karaat is het gewicht van een diamant. Elke karaat staat voor 0.2 gram en hoe meer karaat, hoe duurder de ring wordt. Maar pas op! De prijs per karaat gaat flink omhoog als deze groter wordt!

Clarity/helderheid

De helderheid van de diamant wordt bepaald door de zuiverheid van de steen. Wanneer er onzuiverheden op zitten kan dat de weerkaatsing van het licht belemmeren. Dit kan in de steen zelf zitten of aan de rond door bijvoorbeeld een verkeerde slijptechniek. Als je die iemand naar een diamant ziet kijken met een vergrootglas kijken ze vaak hiernaar! De verloving! Heb je de ring gevonden en brandt hij in je zak omdat je wacht om haar op het juiste moment te vragen? Spannend!! Ik wil jou heel veel succes wensen met dit spannende moment!
Mocht je dit toevallig op Curaçao willen doen en wil je graag wat tips hebben?  Je mag mij gerust mailen of het contactformulier invullen. En houden jullie wel van zon, zee en strand dan is Curaçao misschien wel de perfecte plek voor jullie bestemmingshuwelijk!

Bronnen:
http://www.markbostrouwringen.nl/
www.wikipedia.com
http://diamantsite.nl/diamanten3/
www.theperfectwedding.nl

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *