Trouwen op het mooie eiland Curaçao!

Waarom is Curaçao de perfecte plek voor onze bruiloft? Dit is natuurlijk voor jullie een belangrijke vraag! Allereerst wat meer informatie over het eiland Curaçao. Dan zal je snel overtuigd zijn waarom Curaçao een geschikte plek is voor jullie strandbruiloft. 

Het eiland Curaçao

Curaçao is een Caribisch eiland, het grootste eiland van de Benedenwindse Eilanden oftewel de Kleine Antillen. Het is onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden. Curaçao is 64 kilometer lang en 16 kilometer breed (op het breedste punt). Aruba en Bonaire zijn de buureilanden van het eiland. Het landschap is gevarieerd: op de noordkust is het ruig en rotsachtig met op sommige plekken zelfs rood zand wat Afrikaans aan doet, tot aan tropisch witte stranden met kalme blauwe zee. Aan de Noordkust is maar 1 strand waar je kan zwemmen, alle overige stranden zitten aan de zuidkust. De zuidkust is de kant waar het water rustig is en de mooie stranden liggen.

Trouwen op Curacao met Weddings by Merel
Foto: Michael van Drunen photography https://www.michaelvandrunen.com/

De Taal

Er worden verschillende talen gesproken maar Papiaments en Nederlands zijn beide voertalen. Vele mensen spreken ook Spaans en Engels.

Valuta

Op Curaçao betaal je met de Antilliaanse Gulden. Dollars worden vaak wel geaccepteerd maar houd rekening met een ongunstige wisselkoers. Bij aankomst op het vliegveld zijn pinautomaten waar je direct guldens kunt pinnen.

Het klimaat

In Curaçao waait het bijna altijd en de wind staat meestal dezelfde kant op. Deze wind wordt de passaatwind genoemd. Door deze passaatwind blijft het aangenaam op Curaçao, ondanks de soms hoge temperaturen. Curaçao kent geen seizoenen maar spreekt eerder over de regenperiode en droge periode. De regenperiode is van oktober tot februari. Regenbuien kunnen flinke tropische buien zijn maar ook zomaar een korte bui waarna 5 minuten later weer een strakblauwe lucht te zien is. Ook tijdens de regenperiode kunnen dagen voorbijgaan zonder een spatje regen of enkel dagen waarin de regen alleen ’s nachts valt. Buiten het regenseizoen om is Curaçao een relatief droog eiland en staat het bekend om de prachtige zonnige dagen.

Dus daarom Curaçao!

Op Curaçao wordt Nederlands gesproken wat je snel doet thuis voelen! De ceremonie kan dus ook in het Nederlands, wel zo makkelijk! Curaçao ligt dichtbij Aruba en Bonaire, super leuk om te combineren voor een complete huwelijksreis. Het klimaat is ook nog eens heerlijk: weinig regen en veel zon! Curaçao heeft prachtig witte stranden met blauwe zee en palmbomen. Dit allemaal gecombineerd is toch de perfecte plek voor jullie zonnige strand-bruiloft? Dus daarom wil je trouwen op Curaçao! Interesse? Neem meteen contact met ons op via deze link

Trouwen op Curacao met weddingplanner Weddings by Merel
Foto : Wow Wedding Details https://www.wowweddingdetails.com/