Over Merel

Een voorstel ronde: wie is Merel van Weddings by Merel?

Ik ben Merel van Diemen, 39 jaar en heb ruim 10 jaar op Curaçao gewoond. Inmiddels woon ik weer in Nederland in een klein dorpje in het midden van het land. Jullie vragen je vast af hoe ik erop ben gekomen om wedding planner te worden. Al vanaf jongs af aan ben ik bezig met bruiloften. Toen ik klein was, was ik al erg geïnteresseerd in mooie trouwjurken en kon ik niet stoppen met het bekijken van de mooiste plaatjes. Ik begon bruidsjurken te tekenen/ontwerpen maar kwam er wel al snel achter dat ik niet bepaald talent had voor tekenen… voorlopig hield ik het dus even bij plaatjes kijken!

Op de hogeschool ben ik Small Business & Retail Managent gaan studeren: een opleiding tot het runnen van een eigen bedrijf waarbij je goed organisatie talent nodig hebt. Organiseren heb ik altijd leuk gevonden dus de perfecte studie voor mij. Een passie voor organiseren en een enorme interesse in bruiloften: de perfecte combinatie voor een wedding planner!

Getrouwd! Weddingplanner Weddings by Merel ontzorgt op jullie bruiloft in Nederland.
Huwelijk op Kasteel Kerckebosch

Gediplomeerd wedding planner

Om meer kennis op te doen van het beroep weddingplanner ben ik een cursus wedding planning gaan volgen. Deze cursus heb ik met plezier afgerond en mag ik dus zeggen dat ik gediplomeerd wedding planner ben!

”Elke bruiloft plan ik met zo veel plezier! Elk bruidspaar is anders en juist dat zorgt ervoor dat het nooit saai zal worden.”

Ervaringen

In de twee jaar voor Weddings by Merel bestond, heb ik ervaring opgedaan bij een grote wedding planner op Curaçao. Dit was een geweldige tijd waarbij we verschillende grote tot kleine bruiloften hebben georganiseerd. Hierna ben ik voor mijzelf begonnen en heb ik inmiddels richting de 100 gelukkige bruidsparen mogen helpen aan de organisatie van hun trouwdag. Het blijft geweldig om een bruidspaar te zien die niet meer kan stoppen met glimlachen na een onvergetelijke trouwdag. Dit geeft mij als wedding planner een enorme boost aan energie. Hier doe ik het voor!

Merels’ favoriete trouwplekken in Nederland en Curaçao.

Willen jullie op Curaçao trouwen dan weet ik natuurlijk de leukste plekjes! Zelf vind ik de combinatie van een strandbruiloft met een mooie Curaçaos landhuis erbij, de tofste combinatie. Maar er zijn natuurlijk ook veel prachtige stranden!

Trouwen jullie in Nederland?
Wellicht niet heel verrassend maar dan zijn de strandbruiloften mijn favoriete. Maar Nederland heeft zulke leuke unieke plekjes dat ik steeds weer voor aangename verrassingen sta bij het ontdekken van nieuwe plekjes. Trouwen in een kas, aan een mooie strandtent aan een watertje, prachtige kastelen en nog veel meer. Eigenlijk teveel moois om op te noemen.

Laten we koffie drinken!

Weddingplannner Weddings by Merel regelt de kleinste details op jullie bruiloft
Foto: Wow Wedding Details www.wowweddingdetails.com