Verloofd! In 10 stappen op weg naar de bruiloft

Gefeliciteerd jullie gaan trouwen!

Stap 1: Vertel het grote nieuws dat je ten huwelijk bent gevraagd!

Tegenwoordig gaat dat heel makkelijk door een post te plaatsen op bijvoorbeeld Facebook of Instagram. Uiteraard is het telefoontje met het goede nieuws naar je liefste vrienden en familie het aller leukst.

Instagram Engaged
Instagram hashtag #engaged

Stap 2: Bepaal of je in Nederland of in het buitenland wilt trouwen

Dit is de basis van de gehele planning. Als je in het buitenland trouwt zal misschien niet iedereen mee kunnen. Maar als trouwen op het strand jullie droom is, zal je waarschijnlijk je dromen willen najagen. Het is jullie trouwdag dus trouw op de plek die bij jullie past.

Sandy toes station

Stap 3: Bepaal de sfeer van jullie bruiloft

Wil je het intiem houden of wordt het een groot feest? De planning kan pas starten als jullie dit inzichtelijk hebben. Vaak kies je namelijk al een andere locaties bij een groepje van 10 personen dan bij een groep van 100 personen. Dit is dus een belangrijke basis voor je begint met het plannen van je bruiloft.

Stap 4: Bepaal jullie budget

Laat je niet teveel verleiden door dingen die voor jullie niet belangrijk zijn. Bepaal voor je begint met dromen eerst jullie budget. Het budget bepaalt hoe gek jullie het kunnen maken. Bepaal daarna samen waar je wel en geen geld aan uit wilt geven zodat je de belangrijkste punten voor jullie in beeld hebben.

Stap 5: Boek een weddingplanner!

Heb je enigszins voor ogen wat jullie willen? Boek een weddingplanner als je hulp bij de organisatie wilt! Een weddingplanner is een professional en kan jullie adviseren in bepaalde keuzes en je begeleiden in de organisatie. Ook heeft hij/zij kennis en ervaring in de omgeving waar jullie willen trouwen. Als je op Curaçao of Nederland wilt trouwen is het handig een wedding planner te vinden die op locatie is. Hij/zij is altijd up-to-date van de laatste ontwikkelingen. Dit geldt natuurlijk voor alle plekken op de wereld.

Sunset wedding Curaçao Weddingplanner
Foto: Wow Wedding Details

Stap 6: Bepaal de datum

Altijd handig want niet alleen jullie willen rekening met de datum houden maar ook alle genodigden! Vooral wanneer je ervoor kiest om in het buitenland te trouwen is het fijn om dit tijdig aan te kondigen zodat familie en vrienden tijd hebben om te sparen en hun vakantiedagen te bewaren.

uitnodigingen trouwen

Stap 7: Ga op jurkenjacht!

Dit is natuurlijk één van de leukste dingen van alles, de zoektocht naar de jurk! Vergeet alleen 1 belangrijk detail niet en dat is de levertijd! Soms kan het 6-9 maanden duren tot een jurk binnen komt dus verwacht niet dat je makkelijk een jurk kan vinden 2 maanden voor de bruiloft.

Bruidsjurk en andere details

Stap 8: Save the dates versturen

Om zeker te zijn dat iedereen de datum in zijn agenda heeft staan sturen steeds vaker mensen een save the date uitnodiging. Om geld te besparen kan dit gewoon via e-mail maar je kan ook chique kaartjes sturen compleet in het thema van de bruiloft. Kies de manier die bij jullie past!

Stap 9: Vraag je getuigen

Need we say more? Hoe kan je elkaar nou het ja-woord geven zonder de belangrijkste personen aan je zijde? Daarnaast moet je ook tijdig het papierwerk regelen om de trouwdatum aan te vragen dus moeten ze ook vroeg genoeg gevraagd worden.

trouwambtenaar bij ceremonie
Foto: Wow Wedding Details

Stap 10: Boek je tickets indien je in het buitenland trouwt & gaan!!!

Niet geheel onbelangrijk, boek de reis! Als je tijdig boekt heb je vaak de meeste keuzes in diverse prijsklassen. De vliegtickets naar Curaçao beginnen bij ongeveer €650. Het loont vaak om de pakketreizen te vergelijken met het los boeken. Soms komt dat namelijk veel goedkoper uit! Let dus goed op de aanbiedingen en boek in de beste periode. Dit kan een hoop geld besparen.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *