‘Something old, something new….’

Something old
Something new
Something borrowed
Something blue
and a sixpence in her shoe.

Bruidsboeket met blauw accent
bruidsboeket something blue Foto: Wow Wedding Details

Wie kent deze rijm niet? Maar wat betekent het eigenlijk?

Een rijm die misschien iedereen wel kent. Sommigen noemen het ouderwets, en anderen vinden het wel een mooie rijm en mooie traditie! Maar wat betekent het precies…? 

Something old…

Something old and blue
Something old and blue

Traditiegetrouw draagt de bruid iets ouds met zich mee. Dit staat symbool voor continuïteit en het mooie/goede leven dat je hiervoor hebt gehad. Heel vaak is dit een erfstuk met een mooi verhaal.

Something new…

Iets nieuws brengt positiviteit voor de toekomst en staat symbool voor het leven dat voor jullie ligt. Iets nieuws op je trouwdag is natuurlijk niet heel lastig. Waarschijnlijk heb jij al een nieuwe jurk aan, of nieuwe schoenen/oorbellen etcetera. Kies maar iets! 
 

Something borrowed…

Iets geleend, staat symbool voor geleend geluk. Als je iets leent van iemand met een gelukkig huwelijk, schijn je daar een beetje geluk van mee te krijgen. Mooi toch? 

Something blue…  


Tja, die is vrij duidelijk namelijk iets blauws! De kleur blauw staat voor liefde, zuiverheid en loyaliteit. Volgens kenners de die belangrijkste kenmerken voor een gelukkig huwelijk. Dit is de reden waarom veel mensen blauw in hun huwelijk verwerken. De ene bruid draagt subtiele blauwe oorbellen, de andere pakt uit met de kleur in het kleurenthema. Of je het zelf wilt toepassen kan je natuurlijk helemaal zelf beslissen.

Blauw accent in bruidstaart
Bruidstaart met blauw accent. foto: Dreamstudio Curacao www.dreamstudiocuracao.com

And a sixpence in her shoe…

Een muntje in haar schoen?Ja echt, het gezegde leert dat de vader van de bruid een muntje in haar schoen moet doen. Dit staat voor financiële voorspoed. Omdat het niet erg lekker zit hangt deze ook vaker gewoon ergens aan.  

Wil je alles gewoon in 1 keer ergens in verwerken zodat je meteen klaar bent? Vaak werd vroeger hiervoor een speld gebruikt waar alles aan werd gehangen. Dat kan je dus nog overwegen! 

Tip: Vergeet niet om de fotograaf door te geven welke items hierbij horen! Omdat het items zijn die voor jou een betekenis hebben, is het mooi om dit te hebben vastgelegd.